Motor wrappen

Motor wrappen is een nieuwe techniek waarbij een dunne laag wrapfolie over het oppervlak van de motor wordt aangebracht om het uiterlijk te veranderen of te verbeteren. Motoren wrappen wordt steeds vaker gedaan. Buitenom het pimpen van de motor heeft het ook praktische voordelen. 
 

4 Voordelen van het wrappen van een motor:

1. Aanpassen uiterlijk 

Een van de belangrijkste redenen om een motor te wrappen, is het aanpassen van het uiterlijk. Met wrapfolies kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je motor een unieke en persoonlijke uitstraling krijgt denk bijvoorbeeld aan carbon structuur of een glanzende of matte kleur. 

2. Tijdelijke verandering van je motor.

In tegenstelling tot het schilderen van je motor, is wrappen omkeerbaar. Je kunt de wrapfolie verwijderen als je de originele look wilt herstellen of als je een nieuwe stijl wilt uitproberen.

3. Bescherming van de lak: 

Wrapfolies zijn in verschillende merken te verkrijgen, de ene folie zal wat dikker zijn als de andere. De wrapfolies bieden bescherming tegen krassen, kleine steenslag en verkleuring door UV-straling. Dit kan helpen om de oorspronkelijke lak van je motor in betere staat te houden.  

4. Weersinvloeden op wrapfolies: 

Hoogwaardige wrapfolies zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, zonlicht en temperatuurschommelingen en ijsvorming.
 
  


Bescherming en levensduur van wrapfolies:

Onze wrapfolies bieden bescherming tegen lichte schade en zijn zo ontworpen om een zekere mate van bescherming te bieden tegen lichte krassen, steenslag en kleine beschadigingen. Dit kan helpen om de originele lak van je motor te beschermen en de algehele uitstraling te behouden. Ook zijn de wrapfolies voorzien van UV-beschermende lagen die helpen om de kleuren te behouden en te voorkomen dat de zon de folie vervaagt. Hierdoor blijft de motor er langer mooi en levendig uitzien, zelfs bij blootstelling aan zonlicht.

 

Wrapfolies zijn vaak glad en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met milde zeep en water. Dit maakt het onderhoud van je gewrapte motor veel eenvoudiger in vergelijking met het onderhouden van traditionele lak, waarbij speciale behandelingen soms nodig zijn.
De levensduur van een wrapfolie hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de wrapfolie. Wij adviseren daarom ook altijd merkfolies te gebruiken die hier speciaal voor ontwikkeld zijn. De kwaliteit heeft ook te maken met hoe de folie is toegepast op de motor, de blootstelling aan de elementen en hoe goed je voor de gewrapte motor zorgt. Over het algemeen kan een goed onderhouden wrap enkele jaren meegaan voordat deze begint te vervagen, scheuren of los te laten.


Motor laten wrappen

Het inhuren van een professionele wrapper om je motor te laten wrappen biedt verschillende voordelen die de algehele kwaliteit van het werk verbeteren en je tijd en moeite besparen. 
Wij hebben 6 redenen waarom het raadzaam kan zijn voor u om een professional in te schakelen voor het wrappen van je motor.


Waarom je motor laten wrappen? 6 redenen:


Deskundigheid en Ervaring: 

Professionele wrap bedrijven zoals wij hebben de uitgebreide ervaring en kennis van de praktijk voor het aanbrengen van wrapfolies op motoren. Wij begrijpen hoe de wrapfolie op de meest efficiënte en nauwkeurige manier moet worden aangebracht om een naadloze en professionele uitstraling te bereiken als u het wrappen zelf niet ziet zitten is dit het overwegen waard

Hoogwaardige Materialen: 

Als leverancier gebruiken wij enkel hoogwaardige wrapfolies van gerenommeerde fabrikanten zoals 3M, Avery, Hexis, Oracal, Omega Skinz etc. 
Deze folies zijn duurzamer, hebben betere kleurstabiliteit en bieden een hoge bescherming in vergelijking met goedkopere alternatieven. Dit resulteert in een aantrekkelijker en langduriger resultaat.

Geavanceerde Apparatuur:  

Als bedrijf of onze Professionele wrappartners beschikken wij over gespecialiseerde apparatuur en hulpmiddelen die het aanbrengen van wrapfolie efficiënter maken. Dit omvat hittepistolen voor het rekken en vormgeven van de folie, evenals snijapparatuur voor nauwkeurige afwerking en de juiste schoonmaakmiddelen.

Maatwerk en Ontwerp:

Een professionele wrapper kan samen met jou werken aan een aangepast ontwerp dat voldoet aan je voorkeuren. Wij kunnen je adviseren over kleurenschema's, patronen en grafische elementen die passen bij de stijl van je motor en je persoonlijke smaak.

Tijdsbesparing: 

Het wrappen van een motor vereist aandacht voor detail en geduld. Door een professional in te huren kun je het werk overlaten aan mensen die gespecialiseerd zijn in dit vakgebied. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook mogelijke frustratie die kan ontstaan bij het zelf aanbrengen van de wrapfolie.
Nauwkeurige Pasvorm: 
Onze professionals zijn bedreven in het werken met complexe vormen en oppervlakken, wat essentieel is voor een nauwkeurige pasvorm van de wrapfolie. 
Dit minimaliseert het risico op luchtbellen, rimpels en andere ongewenste resultaten.

Langdurig Resultaat: 

Een correct aangebrachte wrapfolie kan jarenlang meegaan zonder te vervagen, scheuren of los te laten. Dit verlengt de levensduur van de wrap en minimaliseert de noodzaak van herstelwerkzaamheden op korte termijn.
 
Motor Wrappen? Vraag direct een offerte aan!


Motor wrappen kosten:

De kosten voor het wrappen van een complete motor kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren en is lastig te vermelden dit heeft te maken met de grootte van de motor, de complexiteit van het ontwerp, de keuze van de folie etc.  Over het algemeen kun je verwachten dat het wrappen van een complete motor ergens tussen de €1000 en €2500 of zelfs meer kan kosten. 
 
Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs niet alleen de kosten van de folie omvat, maar ook de arbeid, het ontwerp en eventuele extra diensten zoals het demonteren en monteren van onderdelen. Voor een nauwkeurige prijsopgave en om een beter idee te krijgen van wat het wrappen van jouw specifieke motor zou kosten, is het het beste om rechtstreeks contact op te nemen met ons.
 

Tank motor wrappen 

De benzinetank van je motor is een blikvanger. Het wrappen van de tank biedt de mogelijkheid om een opvallend en persoonlijk statement te maken van jou motor. Een gewrapte tank stelt je in staat om je creativiteit de vrije loop te laten zeker met een motorfiets. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen om een unieke uitstraling te creëren die bij je persoonlijkheid en stijl past, denk hierbij bijvoorbeeld aan carbon of chrome etc.
 
Bescherming en Duurzaamheid: 
Naast de gave uitstraling bied de wrapfolie ook enige bescherming voor de originele lak van de tank. Hoogwaardige wrapfolies zijn bestand tegen lichte krassen, UV-straling en verkleuring, waardoor de oorspronkelijke lak in betere staat blijft. Ook is de wrapfolie beschermd tegen kortstondig blootstellen aan benzine.
 
Snelle Verandering: 
Als je op zoek bent naar een snelle en betaalbare manier om de uitstraling van je motor te veranderen, is het wrappen van de tank een uitstekende optie.  Je kunt gemakkelijk van ontwerp wisselen als je een nieuwe look wilt uitproberen.
Professionele Uitvoering: Om ervoor te zorgen dat de wrap perfect en zonder luchtbellen wordt aangebracht, is het raadzaam om advies te vragen of het door één van onze wrappers uit te laten voeren. Hierdoor krijg je een hoogwaardig en duurzaam resultaat.
 

Zelf je motor wrappen, 10 tips:

Zelf je motor wrappen kan een lonende ervaring zijn, maar het vereist geduld, precisie en de juiste benodigdheden. Hieronder zijn enkele tips en adviezen vanuit onze kant om je te helpen bij het succesvol zelf wrappen van je motor:
 

1 Kies de juiste materialen: 

Investeer in onze hoogwaardige wrapfolie en vermijd goedkope plakfolies. Onze professionele wrapfolies zijn duurzamer, eenvoudiger aan te brengen en bieden betere bescherming.

2 Bereid je voor: 

Zorg voor een schone en stofvrije werkruimte, idealiter binnenshuis om invloeden van buitenaf te minimaliseren zoals wind of een regenbui.  Maak de motor grondig schoon met surface cleaner (niet met agressieve middelen zoals thinner en wasbenzine om een goede hechting van de folie te garanderen.

3 Meet en snijd voorzichtig

Neem de tijd om de wrapfolie nauwkeurig op maat te snijden voordat je begint met aanbrengen. Dit helpt om een professionele look te bereiken en minimaliseert verspilling van materiaal. 

4 Gebruik warmte

Een hittepistool of föhn is essentieel. Warmte helpt de folie rekbaar te maken, wat belangrijk is bij het aanbrengen op gebogen oppervlakken. Wees voorzichtig en vermijd oververhitting om schade te voorkomen. (let ook op bij de brandstoftank met een hittepistool)

5 Werk stapsgewijs

Begin met kleine delen en werk staps gewijs. Gebruik een zachte rakel om de folie glad te strijken en luchtbellen te verwijderen terwijl je de folie aanwrijft. 

6 Rimpels en Luchtbellen 

Als je luchtbellen of rimpels tegenkomt, maak je geen zorgen. Verwarm het gebied voorzichtig en gebruik de rakel om ze weg te werken. Geduld is hier belangrijk. 

7 Voorkom overrekken 

Hoewel de folie rekbaar is, moet je vermijden deze te veel uit te rekken. Overrekken kan leiden tot vervormingen en slechte hechting. 

8 Randen en hoeken

De hoeken en randen kunnen uitdagend zijn. Snijd overtollige folie weg en zorg voor schone, nette afwerkingen. 

9 Oefen eerst 

Als dit je eerste keer is, overweeg dan om te oefenen op een klein en eenvoudig stukje voordat je de hele motor aanpakt. 

10 Wees geduldig

Zelf wrappen vergt tijd en geduld. Verwacht niet dat je het in één keer perfect doet. Neem pauzes als dat nodig is. Onthoud dat zelf wrappen een vaardigheid is die oefening vereist. Als je niet zeker bent van je vaardigheden of als je een professionelere uitstraling wilt, kun je ons altijd benaderen.
 

Nieuwe look voor je motor? 

Nu je alle in- en outs kent staat niets meer in de weg voor een opvallende make-over van jou motor! Of je nu de zelf  doet of aan ons overlaat, wij bieden hoogwaardige wrapfolies en advies op maat. Als je het zelf wilt doen, hebben we alle benodigdheden voor een succesvolle thuiswrap.  Als gemak meer jouw stijl is, vertrouw dan op onze professionals voor het wrappen van je motor. Wij zorgen voor een complete make-over die de aandacht trekt. 
 
Klaar om te schitteren met je motor?  Neem contact met ons op voor vragen.
 

Motor Wrappen? Vraag direct een offerte aan!

  • 3M
  • 3M DINOC
  • Avery
  • Hexis
  • Knifeless
  • Oracal
  • Suntek
  • SWF
  • X-film
iDeal - Snelwrapfolie PayPal - Snelwrapfolie MasterCard - Snelwrapfolie VISA - Snelwrapfolie POSTNL - Snelwrapfolie DPD - Snelwrapfolie

Copyright © 2024 snelwrapfolie.nl  |  new

Ontwerp en realisatie Make it Visual